ELS PALLERS

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

La carena dels Pallers (750 metres) és troba a la zona occidental del massís de Montserrat. Aquesta carena esta formada per diverses agulloles pètries, que recorden la forma de petits pallers. En Joan Amades, en el llibre "Llegendes de coves, roques, mar i estanys catalans" de l'EDITORIAL FARELL, ens explica una llegenda que fa referència aquestes curioses formacions.

Temps era temps, entre els homes hi havia una disbauxa i un lladronici que no hi havia res segur enlloc. Aleshores, pels voltants dels Pouetons, vivia una família de gegants anomentas els Regirarocs, que eren força agradats del que no era seu, i com que eren tan forts i tan valents, tenien atemorits tots els veïns propers, el van batre i, de la palla, en van fer uns pallers altíssims com mai no s'hagin vist d'altres de tan grans. Els seus veÏns, desesperats, prou els van moure guerra diverses vegades; però, com que els gegantots eren tan forts, feien cada aixafada de contraris que feia federat.
Heus ací que un dia els grans pallers van ésser tornats de pedra i els Regirarocs precipitats al fons de l'avenc dels Pouetons, com a càstig de llurs malifetes, i com a exemple que cada u era ben amo del seu i que calia respectar els béns d'altri.

Detall de la zona

Els Pallers

Perspectiva de la carena dels Pallers, des del Camí del Refugi

En Marceli al peu d'un dels Pallers

Caminant per la carena dels Pallers

Vista amb orientació al sud, de la carena dels Pallers

Vista amb orientació al nord, de la carena dels Pallers

El Pallers mostren curioses formacions

Una d'aquestes roques resta travessada per un forat, des d'on es veu una panoràmica de la zona de can Maçana