BARRANC DE LA VERGE. (RODELLAR-OSCA)

Aquest és sens dubte, un barranc de fàcil execució que tampoc mereix la pena programar una sortida per solament fer aquest recorregut, no obstant això és ideal per combinar amb la propera ferrada de l'Espero de la Verge. Aixi si realitzem la ferrada, el descens per el barranc és una opció molt més interessant que continuar pel camí normal de tornada.
Per accedir-hi hem d'arribar a Rodellar localitat des de la qual continuarem a peu fins arribar a l'inici de la ferrada. Aquest pobles és accessible des d'Osca o des de Barbastre, des d'ambdues localitats haurem de prendre la carretera que ens permet endinsar-nos en la Serra de Guara. Rodellar, esta situat a la part alta d'un penyal prop del Riu Mascún, centre de varies de les activitats que es poden du a terme en aquesta zona, barrancs, escalada i una ferrada fàcil però força aèria.


L'ermita de la Verge del Castell a 858 metres d'altura, es el punt final de la ferrada de l'Espero de la Verge

Des de l'ermita es baixa per un sender que ben aviat creua el barranc de la Verge, a partir d'aquí deixarem el cami per continuar pel barranc. El barranc de la Verge t'una longitud de 450 metres i un desnivell de 80 metres, el temps estimat de baixada és d'una hora

De primer trobarem alguna desgrimpada, sense gaires problemes

Avançarem per dins d'un passadís estret, fins arribar als dos primers ràpels d'uns 7 metres

Tot seguit, trobem l'ultim rápel d'uns 11 metres

A la sortida d'aquest ultim rápel trobem el riu Mascún, a tocar el camí que hem fet per arribar a l'inici de la ferrada