TOTXOS CAM. NOU BARRIS (MONTSERRAT-SUD)

VIA “MALPAS” (90 M, 6a/A1)

Hem tornat al sector dels Totxos Cam Nou Barris (Collbató), en aquesta ocasió per fer una via més llarga. La via "Malpas", és un traçat molt ben equipat que es troba a tocar altres vies més conegudes com són el "Somni de Tardor" o el "Somni de Primavera", totes elles equipades pel company J. Moragas i d'altres amics. La via té una mica de tot; des de IV+, V+, un tros caminant i un parell de 6a, que es poden fer en A1 i així fer practiques amb els streps.


Detall de la via. El segon llarg es comú amb la via "Somni de Primavera", i "Somni de Tardor", llavors la primera continua per la dreta de la mateixa agulla i l'altre per l'agulla del costat

En Joan a la segona reunió, lloc on les tres vies prenen traçats diferents

Detall del pas més complicat de la via, on és té que superar un sostre per la dreta (6a/A1)

Tercer llarg de la via, amb una sortida de V+, que ens condueix al sostre abans esmentat

Després del sostre és pot fer una reunió optativa, o anar directa al cim de l'agulla

Vista panoràmica de tota la via

Abans d'arribar al cim, tornem a trobar un altre pas de 6a/A1

Detall de l'últim llarg de la via

Des del cim un ràpel ens portara directes a la segona reunió, des d'on farem un altre ràpel fins a peu de viaVIA “FARIGOLA” (35 M, IV/III)

La zona de Nou Barris és una bona alternativa d'escalada esportiva a las zones més concorregudes del Jardinet i els Graus. El lloc és troba en una raconada on fins i tot gaudirem de l'ombra de alguns arbres, que es salvaran dels terribles incendis d'anys passats. Les vies que trobem a peu de camí són curtes, alguna de poca graduació, ideal per iniciar-se; més per sobre trobem un parell d'itineraris més llargs que estant al voltant dels 80 metres.

Detall de la zona

Inici de la via "Farigola" (IV/III) parabolts 8 i 10 mm i xapes primes

Detall de la via Farigola, el final de la mateixa és el cim d'una petita agulla. La via fou equipada pels companys J. Moragas i Paco Garcia

Una via de poca dificultat, ideal per començar a escalar

L'Anna iniciant el ràpel de la via