VIA FERRADA LOS TELETUBIS (Montsec d'Ares-Pantà de Canelles)

Al costat mateix de la ferrada (Cast-Urquiza-Olmo), oberta per Joquín Olmo i els seus col·laboradors, i trobem aquest itinerari més curt i més fàcil i totalment nou, anomenat "Los Teletubis", amb un equipament perfecte, serà la via ideal per les persones que trobin massa alt el nivell de la ferrada veïna. La via finalitza e el mateix punt on s'inicia la ferrada Olmo-Soler, aixi es pot continuar el trajecte fins l'ermita de la Pertusa.

Des de l'aparcament hem baixat per sota de l'ermita de la Pertusa en direcció al pantà de Canelles, deixem a la dreta la ferrada Olmo-Soler, la primera que es va construir en aquesta zona i la qual farem servir per continuar ascendint després de sortir de la nova via. Continuem baixant per camí, fins anar a buscar un pas entre roques a la nostre dreta, on trobem uns primers esglaons que ens porten a l'inici de la via ferrada "Los Teletubis". A l'inici de la via i trobem unes presses artificials força curioses, tot un detall per part dels equipa-dors.

La ferrada tot i que es de nivell força assequible, en algun punt es mostre vertical, però amb passos molt ben protegits.

Una escala d'alumini, ens porta a una cresta estreta on el traçat va prenen altura.







Una via curta, molt ben equipada amb trams peculiars, i amb unes vistes immillorables sobre el pantà de Canelles. Si l'itinerari s'ens queda curt, la podem combinar fent la "Olmo-Soler".

Al final de la via podem enllaçar amb la ferrada Olmo-Soler, que amb trams de cadenes ens apropara a l'ermita de la Pertusa, molt aprop de l'aparcament.