CANAL AMAGADA (LUCKY TXEI).

Descripció de la ruta; S'anomena Lucky Txei, a un tram equipat d'uns 45 metres, que remunta per l'interior de la Canal Amagada, situada a pocs metres de la Castellassa de can Torres. Tot i que en moltes ressenyes se la descriu com via ferrada, l'equipament està faltat de cable de vida, i el seu curt recorregut tampoc serveix per donar-li tal categoría; altres l'anomenen equivocadament com a camí equipat, pujar caminant per dins d'aquesta canal sense el nombrós equipament actual seria impossible, a no ser que ho féssim dins la modalitat de l'escalada. La dificultat és baixa (K2), però haurem de tenir en compte que ferla sense anar assegurats comporta un perill més elevat. Aquesta canal és ideal per combinar amb sortides de més llargada, pels camins propers de la Senyora i la Font Soleia, pujar fins a la Mola, i així posar-li un xic d'aventura al recorregut.
Aproximació amb cotxe; des de Matadepera i pel laberint de carrers urbanitzats, ens haurem d'arribar a l'aparcament del Camí dels Monjos (els Dipòsits), a tocar el carrer Camí del Moliner.
Aproximació a peu; Des de l'aparcament enfilem fins al dipòsit i prenem el Camí dels Monjos, uns metres després el deixem i ens desviem a la dreta. Fem uns metres de camí planer, per continuar amb una pujada moderada fins al Coll del Mal Pas de la Castellassa. Tornem a caminar planerament, fins al Mal Pas de la Castellassa, tram fàcil però exposat.
Passem per sota la paret de les Gralles i l'agulla del Fus, i ja en vistes de la Castellassa de can Torres, haurem de cercar un corriol a l'esquerra que en forta pujada per dins d'un espès bosc, ens portarà a l'entrada de la canal Amagada. Nosaltres ens arribem un moment fins a la Castellassa de can Torres.

Vistes des de la Castellassa de can Torres.
A peu de paret veurem dues esquerdes, iniciem l'ascens per la canal de l'esquerra. El recorregut passa per dins de l'estreta canal, en estar tot força tancat la sensació d'alçada és baixa. Haurem de superar uns primers blocs rocosos per situar-nos dins del balmat. 
Continuem fis el tram més vertical, on trobem un seguit d'esglaons, que a mesura que passem els anys van proliferant, ni hi ha de molt antics, i fins i tot, d'acer inoxidable ben nous. Al final de la canal la dificultat va a la baixa, tot i que hi ha algun pas més aeri.
--------------
Uns metres abans de sortir i trobem una campana, que fent-la sonar pots donar per acabada, i amb bon peu la canal Amagada. Sortint de la canal trobem viaranys, amb alguna grimpada que ens portaran a enllaçar amb el Camí de la Senyora.