TORRENT DEL GAT MENJAT.

 
El Torrent del Gat Menjat es troba al municipi de Bigues i Riells, a la comarca del Vallès Oriental província de Barcelona, dins de la conca del riu Tenes. També se l'anomena Torrent de la Bauma de l'Onyó (nom que fa referencia a la masia de l'Onyo, situada per sobre del torrent), o Barranc de Joan Gordillo, en honor a un dels que van obrir aquest barranc (els germans Joan i Àngel Gordillo, van realitzar el primer descens, el 27 d'Agost de l'any 1996. En Joan, després del primer descens va continua visitant el barranc, mantenint en perfecte estat les seves instal·lacions i a la vegada fent de guia, a tot el qui estigues interessat en conèixer el recorregut. Fins i tot, en l'entorn de l'Agrupació Excursionista de Granollers, a la qual pertanyia el equipador, l'anomenaven com a torrent de Joan Gordillo. Las fatalitats de la vida, van comportar que en Joan moris de accident laboral el 6 de desembre de l'any 2001). Des d'aquí un record sentit  per en Joan i totes les persones del seu entorn, gracies a coses tant senzilles com l'equipament d'aquest torrent, moltes persones podem gaudir de la muntanya, coneixent nous racons tant espectaculars com el Torrent del Gat Mengat. Gracies Joan.
 
 
Aproximació; S'arriba a Sant Feliu de Codines, i es continua per  la carretera que mena al monestir de Sant Miquel del Fai, on trobem un ampli pàrquing per deixar el cotxe. Tindrem que creuar el pont medieval sobre el riu Rossinyol, deixant a la dreta l'entrada al monestir. Passat el pont cercarem les senyals (blanca-vermella), del GR-5. El sender inicialment puja fort fins situar-se per sobre del santuari, una balconada ens aportara unes magnifiques vistes d'aquesta zona. Se segueix aquest camí durant uns quinze minuts,  fins que s'arriba al torrent, que és el primer que ens trobarem. Ara tindrem que baixar per el torrent, en alguns punts molt vestit de vegetació, per arribar en cinc minuts al primer rapel, on posarem atenció, ja que aquest rapel és el més espectacular.
 
 
El torrent del Gat Menjat, s'ha format polint la roca arenisca típica de la zona, donant lloc a espectaculars saltants. Es tracta d'un torrent sec durant tot l'any, fins i tot en èpoques de pluja es difícil veure baixar molta aigua. El descens combina ràpels espectaculars, amb zones molt vestides de vegetació.
 
 
Sant Miquel del Fai.
 
 
El primer rapel de 40 metres, quasi tots volats és el més vistos, si disposem de cordes es pot enllaçar amb el següent de 21 metres. Els ràpels inter-mitjos són més curts, i vorejant grans blocs de roca. L'ultim obstacle, és un interessant rapel de 35 metres. El descens és pot realitzar en 2 hores, i resulta ideal per fer-lo durant les èpoques de més fred, ja que hi toca el sol des de primera hora del mati.
Per retornar al cotxe, o farem des del final de l'ultim rapel, tot seguint la base del cingle fins trobar el camí empedrat, que va de Riells a Sant  Miquel del Fai.
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
__________
 
 
Descens realitzat el 19 de Febrer de l’any 2012, amb els companys; Joan Frontera, Pili Losada, Joanet Frontera, Xavier Matas, David Cabañas i Anna Olmedo.