EL TORN (152 metres).

Descripció de la ruta: entre una passejada i una caminada suau tenim aquest interessant recorregut molt complet, i de gran bellesa que ens permet veure tota la línia de costa des de dalt, i les muntanyes pròximes en el recorregut d'anada, i gaudir de les platges en el de tornada. En total haurem de fer una mica més de 7 quilòmetres, i uns 200 metres de desnivell per arribar al punt més alt del Torn, un turó que està dins del llistat dels 100 Cims de la FEEC.

Punt de sortida; des de la platja de l'Arenal, la més gran de l'Hospitalet de l'Infant i la més propera al poble.

Aquesta ruta segueix pel GR-92 la línia de costa des de la localitat de l'Hospitalet de l'Infant fins a la Punta de les Rojales, des d'on es descendeix fins a la platja nudista del Torn i l'Illot del Torn tornant per aquesta platja, després per Cala Bea i finalment per la Platja de l'Arenal.

https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/130323-100-cims-baix-camp-el-torn-illot-platja-i-punta-rojales-gr-92-4159142

==============
==============
==============
==============
==============
==============
Mirador de les Rojales. Situat en la part superior de la platja del Torn, des d'aquest mirador es contemplen unes magnífiques vistes del municipi, tant de la platja, com de la part més muntanyenca.
==============
Platja del Torn.
==============
==============
El Torn és una muntanya de 152 metres que es troba al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, a la comarca catalana del Baix Camp.
==============
L'illot del Torn és una penca de roca que s'endinsa dins del mar a l'extrem sud de la platja, que antigament en determinats moments, quedava aïllat de la platja per l'aigua, cosa que rarament passa actualment. Dins de l'illot i trobem la torre de defensa del Torn una construcció molt degradada, on només en resta part del perímetre de la torre. Es tracta d'una de les nombroses torres que es van aixecar en la costa mediterrània en el segle XVI per a control i defensa del territori, enfront dels desembarcaments de pirates, molt freqüents en aquests temps. En aquest cas, la torre del Torn va ser manada construir pels ducs de Cardona. El 15 de juny de l'any 1813, en el transcurs de la Guerra de la Independència, la fortificació va ser destruïda pels anglesos. A la primavera del 2021 s'hi van executar obres de consolidació i de restauració.
Platja nudista del Torn. A principis del 2020, el web britànic especialitzat en vacances Globehunters va triar la platja del Torn com la setena millor platja nudista del món, sent juntament amb la de la Mar Bella (Barcelona), l'única en tot el litoral català.
==============
==============