RÀPELS VF TERESINA (MONTSERRAT).

 
La Teresina, fou equipada per Antonio García Picazo amb la col·laboració de diversos amics (F. Parera, M. Ponce, X. Vidal, J.M. Porta i J. Nubiola).
La construcció d’aquesta ferrada es va iniciar al febrer del 1993, el primer tram solament assolia l’agulla de Santa Cecília i es va donar per acabat el mes d’agost del mateix any.
La línia de ràpels va ser posterior i es va equipar en quatre sortides, entre els mesos de setembre i octubre de l’any 1997.
La part final de la ferrada, la que va des dels ràpels al cim de Sant Jeroni, es va equipar en vuit sortides, durant el mes de juliol de l’any 1998.
 
 
Per arribar a la línia de ràpels, s'ha de fer servir la primera part de la via ferrada. Prenen com a punt de sortida el Monestir de Santa Cecília, farem l’aproximació normal de la via ferrada. Anirem a buscar la canal de Sant Jeroni, passant vora la font de la Teula i entrant dins de la canal. Haurem de deixar la canal de Sant Jeroni, per prendre a la nostra dreta la canal del Pou de Glaç, alguns punts blaus i algun rètol indicatiu ens poden servir d’ajuda. Arribem a una part més ampla del torrent on quedem barrats per altes parets, a la dreta tenim l’inici de la VF Teresina, i a l’esquerra seguint la canal el tram equipat del Mejillon. A partir d’aquí farem el primer tram de la ferrada, fins assolir el cim de l’Agulla de Santa Cecília. Per trobar els ràpels haurem de continuar uns metres de ferrada, baixant de l’agulla i continuen direcció al cim de Sant Jeroni. Seguirem caminant des de sota l’agulla de Santa Cecília, seguint uns metres la faixa boscosa, fins arribar a un punt on el tram equipat baixa uns metres, i tot seguit torna a pujar, en aquest lloc s'ha d'estar atent, si posem atenció veurem que per sota nostre i tenim un cable de vida, que en pocs metres ens portarà a la primera reunió de la línia de ràpels.
 
 
Aquest descens consta de 9 ràpels, 27+30+27+60 (30+30)+30+30+16+15+5. Es aconsellable porta un parell de cordes de 60 metres+una de recanvi, així  el quart ràpel el podrem fer d’una sola tirada, i ens estalviarem fraccionar-lo en una reunió intermèdia força incomoda.
 
 
Primera reunió de la línia de ràpels.

 
Panoràmica del primer ràpel.

 
Primer ràpel vist des de la segona reunió, en aquest punt se ha de posar molta atenció a la caiguda de pedres.
 
 
Vistes del primer i segon ràpel.
 
 
<<<<<<<<<<
 
 
<<<<<<<<<<
 
 
Inici del quart ràpel de 60 metres, amb una reunió intermèdia força incomoda (30+30).
 
 
<<<<<<<<<<
 
 
<<<<<<<<<<
 
 
Després del ràpel d 60 metres, en trobem dos de seguits de 30 metres.

 
Alguns punts, es poden desgrimpar si anem amb comte.

 
<<<<<<<<<<
 
 
<<<<<<<<<<
 
 
Els últims metres del traçat van per dins d’una canal, on haurem de fer varies desgrimpades fins a trobar el GR-172, el seguirem per la nostra dreta, i en pocs minuts arribarem a la carretera a pocs metres del Monestir de Santa Cecília.