EL GERRO (MONTSERRAT) "VIA AFRICA" (40 mtr, V+).

 
Un conjunt d'agulles força curiós, amb un topònim que fa referencia a la seva semblança a un Gerro. Realment l'harmonia de les dues roques que el formen, fa pensar a la persona que les visualitza en aquest objecte, l'agulla gran forma el cos i la més menuda, que resta ajaguda sobre la gran, es el que seria la nansa.
 
 
El Gerro, és una agulla no massa concorreguda, tot i aixi comte amb varies vies esportives i cinc vies clàssiques. La via "Africa", és una de les més noves, equipada al desembre de  l'any 2005, pels companys J.Moragas i Paco Garcia. La via té 40 metres de recorregut, es divideix en dos llargs, resta equipada amb parabolts i ens caldran unes 7 cintes expres.
 
 
A l'inici i trobarem la màxima dificultat de la via, amb un tram força finet (V+), tot seguit les bones presses proliferant i ajudant a superar un tros una mica balmat, fins  arribar a la primera reunió, on la roca ja no es tant bona.
 
 
La primera reunió esta a l'alçada de la Nansa.
 
 
El segon llarg és fàcil, tot i que també té un pas finet (V+).
 
 
Perspectiva de l'ultim llarg.
 
 
Cim del Gerro.
 
 
El descens el podem fer amb un rapel fins a peu de via, o rapelar fins la primera reunió i llavors baixar per la via normal, que ens farà passar per l'interior  de l'arc que forma la nansa. Escalada realitzada el 12 de Gener del 2012, amb Joan Frontera.
 
 
Entrada de la via Normal del Gerro.