“VIA D’EN PITU” (ELS GRAUS-COLLBATÓ)

 
Els Graus és una zona generosa en vies de caire esportiu, però de tant en tant, mig amagades entre aquest sinfin d'itineraris i podem trobar vies més llargues, com es el cas d'aquesta via de quatre llargs, que  tot i no ser res de l'altre món,  ja que presenta un traçat força discontinu, ens pot ajudar  a omplir un mati d'aquells que no se sap gaire be on anar.

 
Aproximació:
Un cop a Collbató,  hem d'anar fins al carrer dels Graus (part alta del poble). Aparquem al final del carrer, molt aprop  d'una pista que mena a un dipòsit d'aigua. Al final del carrer  surt una pista  a mà esquerra (esta prohibit circular i aparcar  per aquest traçat, els risc de ser multat  es alt). Seguim fins el final de la pista. Ara només ens restarà seguir el torrent en tendència a l'esquerra, fins que identifiquem la via. Per arribar a peu de via cal pujar un tros per una canal herbosa  amb alguna corda nuada, i seguir grimpant uns metres fins trobar una entrada a l'esquerra,  on es veu el primer parabolt.

 
La via D'en Pitu (V+/Ae/80 metres),  fou oberta pels companys; J.Abril, M.Collado, R.Majó, E.Sales, J.Moragas i G.Llavador, el mes de març de l'any 2008. La via segueix la mateixa tònica de les vies veïnes de la zona Cam Nou Barris, on els passatges difícils son passos amb poca continuïtat, equipada generosament amb parabolts, i on en tindrem  prou amb 8 cintes expres, i un estrep.

 
 
1er llarg (20 metres) IV, IV+, 5 parabolts. És el llarg més fàcil de la via.

 
2on llarg (20 metres) V-/A0, V/Ae, V/A0, 5 parabolts. La sortida de la reunió ja és un xic complicada, fins arribar sota d'un desplom  on hi trobem el pas més complicat (6b), a la sortida d’aquest desplomat  ens situem  sobre una cornisa,  encara ens queda un pas curt, però força complicat.

 
3er llarg (20 metres) V+/A0, V, IV+, IV, 6 parabolts. És te que fer una curta travessa,  per arribar a l'inici de la paret. Un pas difícil d'entrada, per continuar amb més tranquil·litat fins la reunió.

 
4t llarg (20 metres) III, V, IV+, 4 parabolts. Ultim llarg força descompost.

__________
 
 
Descens; Per la mateixa via, en dos o tres ràpels.