VF CALA DEL MOLÍ.

 
La via ferrada de la Cala del Moli, està situada molt a prop del nucli urbà de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), amb una població de quasi vint-i-cinc mil habitants, és un important centre d’estiueig, al bell mig de la Costa Brava i a tocar el mar Mediterrani.
 
 
Aquesta ferrada , tot i que per  molta gent a estat una novetat, és una via veterana que fou construïda entre els anys 2002 i 2003, per l’incansable Albert Gironès Domènech, equipador d’altres vies ferrades de la zona. Després d’un parell d’anys de funcionament, fou tancada el mes de Gener del 2005 per motius tècnics. Uns anys de tira i afluixa entre l’Ajuntament i el equipador, han acabat en un bon enteniment per ambdues parts, fet pel qual el dia 1 de Juny del 2013 es tornava a obrir al public. La via està ubicada dins una zona que forma part del Pla d'Espais Naturals d'Interés Natural de Catalunya, l’equipament a esta renovat amb materials de gran qualitat, tot i que el traçat no ha sofert gaires canvis. La major part de l’itinerari és una travessa horitzontal per sobre del mar, comte amb 5 ponts, un petit desplom a mitja ferrada, i una via d’escapament per si alguna persona no vol afrontar aquest pas més complicat. La dificultat de la ferrada es mitjana, podrem realitzar el recorregut en un parell d’hores, amb una aproximació i un retorn quasi immediats. Degut a la seua bellesa i encant, amb l’afegit de ser un itinerari de dificultat no gaire alta, la VF de la Cala del Molí ha estat la més concorreguda de l’estiu, i segurament o continuara sent per molt de temps.
 
 
Aproximació amb cotxe; Des de la AP-7, prendrem direcció Sant Feliu de Guíxols per la C-35, tot seguint  la C-65, i la sortida Sud per entrar a la població (carretera de Girona), deixem a la dreta la carretera de Tossa, i arribem al Passeig Marítim, seguim per l’esquerra fins a enllaçar amb la carretera de Sant Pol, deixarem aquesta via en el mateix moment que trobem a la dreta el carrer Sicília,  fins arribar al  Mirador de les Triadores.
 
 
El mateix dia que vàrem realitzar la ferrada, ens trobem amb l'Albert Gironès, que tot i ser un diumenge estava repassant alguns punts de les instal·lacions. Un agraïmen,  en nom del tot el grup per la feina realitzada. Enhorabona, per aquesta meravella de via ferrada.

 
L’aproximació a peu té com a punt de sortida el Mirador de les Triadores, des d’on baixarem per unes escales en direcció als penya segats. Passem per davant  d’uns retols informatius,  i poc després trobarem els primers cables de la via, que ens aproparan vora el mar. A partir d’aquí s’inicia el tram ferrat, la major part en travessa horitzontal, entrant i sortim de diverses cales, amb diversos ponts, un curt desplom a certa alçada sobre les aigües, i unes panoràmiques de gran bellesa, ens faran gaudir d’una de les millors ferrades del país.
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
 ##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########
 
 
##########