Descripció de la ruta; en aquesta ruta l'objectiu principal és assolir el turó del Puig d'Agulles de 654 metres d'altura, punt culminant de la Serra de l'Ordal. Aquest cim està inclòs en el repte dels 100 cims de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. El cim de Puig d'Agulles es pot observar des d'indrets força allunyats, ja que dalt de tot hi ha una gran bola de color blanc, es tracta d'un radar meteorològic instal·lat l'any 1996. L'excursió té una llargada d'una mica més de 10 quilòmetres, i quasi 400 metres de desnivell.
Punt de sortida; des d'Ordal, un poble del municipi de Subirats a la comarca de l'Alt Penedès. És el nucli amb més habitants del municipi de Subirats, amb una població que s'aproxima als 650 habitants.
https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ordal-les-agulles-ordal-4958293
Sota el nom de serres d'Ordal s'amaga un territori poc conegut pels excursionistes, però d'una gran riquesa paisatgística. Es tracta d'un espai natural que conserva moltes de les característiques del massís del Garraf, i en constitueix la prolongació natural cap a l'interior, en contacte amb la depressió del Penedès. De manera general, aquests dos espais (el Garraf i Ordal) es podrien considerar com una sola unitat. L'existència de trets diferencials prou notables entre l'un i l'altre, justifica de considerar-los com a espais naturals individualitzats.
===============
===============
Puig d'Agulles, de 654 metres d'altura.
Radar meteorològic.
Les muntanyes de l'Ordal, es van incloure l'any 1992 en Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). El grau de protecció dels espais inclosos en el PEIN és molt variable, si bé en general es tracta d'un règim de protecció bàsica amb unes normes de caràcter general, entre les quals destaca el règim urbanístic de sòl no urbanitzable. Tota aquesta protecció s'acaba a l'hora de donar permisos a les pedreres d'extracció de roca calcària. Tenim dins d'aquest espai, una de les zones extractives de pedra calcària més grans de la península. Diuen que la seva superfície sembla que ja no augmentarà, però el mal ja està fet.
===============
Ermita de la Verge del Rosari.
La Creu de l'Ordal, és una creu de terme aïllada de pedra que indica la partició entre els termes de Vallirana, Subirats i Cervelló. Tot i que la creu actual és de l'any 1952, hi ha indicis d'una creu de terme molt més antiga, documentada en un pergamí de l'any 1599. Durant la guerra del Francès, el 19 de març de 1810 la creu va ser destruïda, restant únicament els graons. Als anys trenta del segle XX fou totalment arrasada, sense que es conservi cap resta de la creu primitiva. La creu actual va ser encarregada a l'arquitecte Jeroni Martorell, i executada pel mestre Florenci Daura, amb un preu de 30.000 pessetes. El dia 18 de maig de 1952, el bisbe de Barcelona Gregori Modrego i Casaus, beneí solemnement la Creu del Port d'Ordal. L'any 1984, la creu va caure per l'acció del vent en el decurs de la instal·lació d'una pancarta de la volta ciclista a Espanya. Fou reposada per part dels Amics de Vallirana.
===============